Гради се пут Југовац-Горње Кординце
23. новембра 2017.
Завршена реконструкција пута и моста
25. новембра 2017.
Прикажи све

Саниран пут Дреновац-Бресничић


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 У оквиру уређења атарских путева на територији општине Прокупље, завршени су радови на санацији пута Дреновац-Бресничић у дужини од 1,5 км.

Вредност ових радова износи око 3,5 милиона динара, а средства за њихову реализацију обезбедила је Општина Прокупље и Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства.

Овај пут повезује неколико села и од великог је значаја за пољопривредне произвођаче, али и за студенте Високе пољопривредо-прехрамбене школе струковних студија  који  на огледним пољима обављају велики део практичне наставе.

Овај крај познат је по пољопривредној производњи. Око 50 одсто производње вишње у Топлици налази се на овом локалитету, што значи да људи овога краја живе од пољопривреде  и да су им добри путеви најважнији услов за опстанак на селу.

Ревитализацијом сеоских путева обезбеђени су бољи услови за обраду засада  економије Ђуревачке задруге која се овде налази, али и за све пољопривреднике овога краја.

 drenovac%20bresnicic

Величина слова: