Predavanje o razvoju apotekarstva u Toplici
17. maja 2016.
Bogat kulturno-zabavni program
19. maja 2016.
Prikaži sve

Saradnja nadležnih službi na visokom nivou


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 stab

Na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije,kojom je predsedavao komandant štaba dr Nebojša Vukadinović,analiziran je rad Opštinskih štabova Topličkog upravnog okruga tokom trajanja vanredne situacije.

Na sednici su prisustvovali predstavnici Sektora za vanredne situacije,vatrogasnih i mnogih inspekcijskih službi,zdravstvenih ustanova i drugi.

Govoreći o delovanju nadležnih službi tokom trajanja vanredne situacije,koja je  u Srbiji bila proglašena tokom marta,Vukadinović je naglasio da je pravovremenim delovanjem svih nadležnih službi sprečeno izlivanje reke Toplice i pritoka iz korita.

– Tokom trajanja vanrednog stanja održano je šest vanrednih sednica Okružnog i 23 sednice Opštinskih štabova za vanredne situacije. Pravovremenim angažovanjem nadležnih službi i angažovanjem velikog broja građana urađeni su svi poslovi predviđeni tokom trajanja vanrednog stanja,izjavio je Vukadinović i dodao da je kordinacija lokalnih samouprava i komunalnih javnih preduzeća bila na visokom nivou.

Na sednici je rečeno da su na kritičnim tačkama,kao što su Liparska ulica i Romsko naselje na Maloj Gubi,bili postavljeni bedemi od peska i zemlje i da je na taj način sprečeno izlivanje reke Toplice iz njenog korita.

Kako i na kojih način preduzeti preventivne mere u cilju zaštite od požara na otvorenom tokom predstojeće letnje sezone i analiza stanja vodosnabdevanja u sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga  bile su tačka dnevnog reda sednice Okružnog štaba za vanredne situacije.

Učesnici sastanka su ocenili da se tokom predstojećih letnjih meseci trebaju angažovati sve nadležne službe kako bi se sprečili požari na otvorenom koje su proteklih godina nanele veliku štetu topličkim šumama

Veličina slova: