Прокупље на Сајму туризма и вина
11. фебруара 2015.
Забележен суфицит у пословању са иностранством
13. фебруара 2015.
Прикажи све

Саветодавци свакодневно на терену


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

stocni%20fond-neiskorisceni%20prir_potencijali zimska%20skola%20polj_

Током прошле године саветодавци Пољопривредно стручне службе Прокупља (ПСС) укупно су обишли 1.220 пољопривредних газдинстава у све четири општине Топличког управног округа. Осим обиласка терена,саветодавцима се за пружање различитих савета из области пољопривреде обратило скоро 800 пољопривредника.

Настојећи да пољопривреднике упознају са новинама из области ратарства,сточарства,воћарства,заштите биља и многих законских прописа из области пољопривреде они су организовали 128 радионица,69 трибина и 75 предавања.

Заинтересованим пољопривредницима из Прокупља,Куршумлије,Блаца и Житорађе саветодавци су пружили стручну помоћ у изради 13 бизнис планова и организовали 43 посете разним пољопривредним удружењима.

Ради побољшања квалитета пољопривредног земљишта,у 2014. години за анализу су узети узорци земље са 3.000 парцела.

– Свакодневни обилазак терена,давање стручних савета из свих области пољопривредне производње,упознавање са прописима које је доносило Министарство пољопривреде и заштите животне средине,организовање стручних скупова,поред осталог,имали су за циљ примену нових технологија у производњи,а самим тим и већу продуктивност у раду и квалитет производа,речено нам је у ПСС.  

Величина слова: