Свечани пријем за најбоље студенте
11. фебруара 2016.
Нови тоалети у најмлађој Основној школи „Мирко“
19. фебруара 2016.
Прикажи све

Седница СО Прокупље

skupstina%20febror%202016%20prva  skupstina%20februar%202016

На седници Скупштине општине Прокупље усвојен је Предлог Одлуке о приступању Савету скупштина градова и општина југоисточне Србије.

– Ова одлука је изузетно значајна за функционисање законодавне власти на локалу. Наиме,ради се о приступању регионалној организацији скупштина из овог региона,којој је до сада приступило преко 35 скупштина градова и општина од укупно 48,колико их је у југоисточном региону. Суштина доношења ове одлуке је јачање капацитета законодавне власти,као и повезивање општина ради заједничког наступања код министарстава и претприступних фондова,рекао је председник СО Прокупље Радослав Михајловић и истакао да је повезивање општина овог региона важно ради лакшег и ефикаснијег решавања проблема.

skupstina%202016%20dopas%20se%20mirjani skupstina%20februar%202016%20glasanje

У наставку седнице усвојени су планови и програми рада прокупачких установа  културе,Центра за социјални рад,Дома здравља и Апотеке,који су усклађени са буџетом Општине Прокупље.

На данашњој седници донето је решење о разрешењу директора Туристичко спортске организације Александра Ђорђевића,који је поднео оставку на ту функцију. За В.Д. директора ТСО именован је дипл. правник Братислав Лукић,који је запослен у овој установи.

– Највише пажње одборника изазвала је информација о пресуди коју је донео Привредни суд у Београду. Ради се о дугу Дирекције за изградњу,урбанизам и стамбене послове,насталом у периоду од 2006. до 2009. године,који износи око 200 милиона,са каматама знатно више. Општина ће упутити жалбу,надамо се да ће нам у овом случају и држава помоћи да решимо овај проблем,како би наш град могао нормално да функционише,истакао је Михајловић.

Величина слова: