Обележен Дан школе
8. септембра 2017.
Формирана комисија за процену штете
12. септембра 2017.
Прикажи све

„Село слави шљиву“ познато и ван Србије


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

selo%20sljiva1

У блачком селу Гргуре одржана је манифестација Село слави шљивукојој су,поред многобројних грађана Топлице,Крушевца,Ниша и других градова,присуствовали народни посланик у Скупштини Србије,Дарко Лакетић,начелник Топличког управног округа,Небојша Вукадиновић,председник Општине Прокупље Александар Симовновић са сарадницима  и руководства локалних самоуправа из Куршумлије и Житорађе.

Отварајући ову традиционалну привредно-туристичку манифестацију Лакетић је назначио како је она у почетку славила шљиву и била локалног карактера а да је данас прерасла у манифестацију познату и ван граница наше земље.

Село слави шљиву данас окупља и окупљаће највише државне званичнике и амбасадоре многих земаља,изјавио је Лакетић  и додао да је ово лепа прилика да се на најбољи начин  промовише и Топлица.

 

selo%20i%20sliva

– Промоцијом шљиве у блачкој и вишње у прокупачкој општини показују се потенцијали топличког краја. Ове манифестације треба подићи на још већи ниво. Ово је начин да се заинтересују потенцијални инвеститори у области пољопривредне производње,изјавио је председник прокупачке општине Александар Симоновић додавши да овакве манифестације треба да подстакну воћаре на подизање нових засада под вишњом и шљивом.

selo%20sljiva3 selo%20sljiva2

Председник блачке општине Зоран Јозић  је подвукао да је шљива бренд топличког краја као и да се овом пољопривредном манифестацијом славе произвођачи и прерађивачи овог воћа.

Он је овом приликом најавио још једну значајну манифестацију која ће се одржати 23. децембра ове године  у Гргуру у част обележавања стогодишњице страдања Косте Војиновића,чувеног команданта Топличког устанка

У богатом културном програму учествовала је позната повечица Неда Украден,доајен позоришта из Бања Луке глумац Добрица Агатоновић-Ага и чланови КУД-а Драинац и Стојан Новаковић из Блаца.

Многобројним посетиоцима приказан је и петнаестоминутни документарни филм Гргуре у Топличком устанку”.

 

 

Величина слова: