Семинар из области пољопривреде
16. новембра 2016.
Поново производе печурке
18. новембра 2016.
Прикажи све

Сетвени радови при крају


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

jesenja%20setva%2033

Јесења сетва на територији Топличког управног округа приводи се крају. Озиме културе у Топлици посејане су на површини од преко 70 одсто.

– У четири општине Топличког округа предвиђено је да се озима пшеница,јечам и друге културе посеју на површини од близу 9.500 хектара,од чега нешто више од 2.000 на територији прокупачке општине. Прокупачки ратари овај најважнији јесењи пољопривредни посао обавили су на површини од скоро 80 одсто,изјавио је саветодавац за ратарство у Пољопривредно стручној служби Прокупље Миљан Милојић и додао да планирано лепо време током предстојећег викенда треба искористити да се сетва обави и на преосталим површинама.

Према његовим речима због пролонгирања оптималног рока сетве,које је требала да се заврши до 25. октобра,ратари требају  за 10 до 15 одсто да повећају количине бачених семена и минералних ђубрива по једном хектару.

 

Величина слова: