Prošli prvi krug
13. aprila 2016.
Utvrđena zbirna izborna lista
15. aprila 2016.
Prikaži sve

Školski čas na otvorenom


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

skolski%20cas

Opštinski odbor SUBNOR-a Prokuplja obeležio je godišnjicu streljanja meštana Jugovca od strane bugarskih okupatora. Venca na Spomen-bistu narodnih heroja Stanimira Veljkovića i Miloša Mamića i Spomen- ploču poginulih u ratovima od 1912. do 1920. goddine,kao i Narodnooslobodilačkim ratovima od 1941. do 1945. godine položile su delegacije Opštinskog odbora SUBNOR-a,rezervnih vojih starešina,potomci ratnika Okružnog odbora Topličkog okruga i Opštinskog odbora Prokuplja od 1912. do 1920. godine. Cveće na spomenike položili su i učenici isturenog odeljenja OŠ “Nikodije Stojanović-Tatko” u selu Reljinac.

Predsednik prokupačkog SUBNOR-a Svetozar Kovačević izjavio je da je 14. aprila pre 74 godine okupator izvršio zločin nad seoskim stanovništvom.

– Bugarski okupator je na današnji dan 1942. godine streljao 20 meštana sela Jugovca. Taj strašan zločin od strane meštana i okolnih sela nikada nije,niti će biti zaboravljen- izjavio je Kovačević.

O događajima iz tog perioda okupljenima i učenicima govorio je sekretar SUBNOR-a Miroslav Veličković koji je naglasio da se godišnjica streljanja meštana sela stalno obeležava i uz prisustvo đaka.

– Ni jedna generacija ne sme da zaboravi događaj koji se desio pre 74. godine u ovom selu. Mladim generacijama se treba stalno prenositi prava istina o Narodnooslobodilačkom ratu i žrtvama koje je naš narod morao da podnese za slobodu,rekao je Veličković i istakao da se tradicije NOR-a trebaju negovati i stalno obeležavati. 

Veličina slova: