Ispravna voda za piće
30. marta 2015.
„Pesniče roda mog“
1. aprila 2015.
Prikaži sve

Školski list „Bistrik“ među čitaocima

Svake godine povodom Dana škole,Srednja medicinska škola „Dr Aleksa Savić“,svoje učenike obraduje školskim listom.

-Ove godine u našem školskom listu „Bistrik“,bavili smo se različitim temama,ali posebnu važnost,ipak smo posvetili obeležavanju 55. godina uspešnog rada naše škole,rekla je jedan od urednika ovog školskog lista Jasmina Pršić.

Ona je naglasila da na realizaciji „Bistrika“ rade svi podjednako i da stalnoj redakciji uvek priteknu u pomoć i drugi nastavnici svojim idejama i predlozima.

-Posebno bih pomenula dva učenika naše škole Nemanju i Nikolu Đurić,jer su oni stalno uključeni u stvaranje lista,istakla je Pršić.

Školski list „Bistrik“ izlazi desetak godina,a u svakom njegovom izdanju mogu se pronaći zanimljive teme,ali i događaji.

-Uvek imamo razgovor sa povodom u kome se radi intervju sa po jednim profesorom,ali neizostavni redovi su i oni koji se odnose na đaka generacije i njegovu priču,naglasila je Jasmina Pršić.

Mi dodajemo da ovaj broj „Bistrika“ nudi korisne savete pomoću kojih se može izbeći elektronsko nasilje,zatim uvek aktuelnu temu „higijena ruku“,kao i putovanja učenika i utiske sa njih,ali i još mnogo toga.

Neizostavni deo rada u svakoj školi je sport,te tako redakcija ovog lista nudi i savete u vezi sa tim,ali svoje čitaoce upozorava i na to kako da prepoznaju anoreksiju i nasilje. Kao važnu svakodnevnu temu,članovi redakcije ističu i „ponašanje i opreznost u saobraćaju.“

Pošto je „Bistrik“ ipak,časopis jedne medicinske škole,redakcija ovog lista preporučuje zanimljivosti koje dolaze iz sveta medicine u kojima ćete sigurno saznati ono što dosad niste znali.  

Veličina slova: