Одржано такмичење у пливању
20. јула 2017.
Завршене овогодишње слaвске свечаности
22. јула 2017.
Прикажи све

Славска трпеза за Прокупчане


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

darivanje%201(1)

Поводом обележавања градске славе Свети Прокопије по трећи пут организована је Улица даривања. На главном шеталишту у центру града своје слатке,слане и производе кућне радиности изложили су произвођачи из Прокупља и Ниша. Многобројни посетиоци ове јединствене манифестације,међу којима је био велики број деце,били су одушевљени како својеврсном славском трпезом,тако и свим догађајима који су се у то време одвијали у Улици даривања.

Излагачи су понудили широку лепезу својих производа које су Прокупчани углавном могли да дегустирају бесплатно,али неке као што су производи домаће радиности и производе од меда могли су и да купе.

darivanje%202(1)

Своје производе грађанима су понудили С.З.Т.Р. Чутура,СТР Неца,Пионир погон у Прокупљу,Удружење пчелара Пчелица”,Дом за негу старих лица,Предшколска установа Невен,посластичара Топлица и занатска радња Јока из Прокупља,Индустрија меса Бифтек и Креативни центар Мара из Ниша.

Организатор производње у С.З.Т.Р. „ЧутураМилица Ђорђевић изјавила је да су се они радо одазвали позиву организатора да дају свој допринос обележавању градске славе Свети Прокопије.

darivanje%203(1)

– Као фирма која ради и послује више од 20 година својом широком лепезом сланих и слатких производа настојали смо да обрадујемо Прокупчане поводом обележавања градске славе. У свом досадашњем раду пружали смо различите видове помоћи многобројним прокупачким и топличким установама,удружењима и појединцима,изјавила је Ђорђевић и додала да су потрошачи и сви запослени допринели развоју и успону фирме у претходне две деценије.

Према њеним речима овакве манифестације су и прилика да се купци упознају са новим производима.

Драгица Цветковић пословођа у фирми Нецакоја је и овог пута пријатно изненадила посетиоце Улице даривања квалитетним пецивима и тортама,истакла је да је ово трећи пут како они учествују у овој акцији.

darivanje%204(1)

– Посетиоци нашег штанда могли су да дегустирају широк асортиман наших сланих и слатких производа,рекла је она и истакла да су приоритет код поделе имала деца,као и да су њима поделили и највећи део својих производа.

– Посетиоци нашег штанда могли су да пробају ћевапе,разне врсте кобасица и других сухомеснатих производа,изјавила је шеф малопродајних објеката „Бифтека“ за Србију Гордана Миљковић и истакла да они у Прокупљу имају четири продајна објекта,као и да радо и традиционално учествују у Улици даривања.

darivanje%205(1)

 Власница занатске радње ЈокаМилунка Цакић изложила је разне врсте ручно направљених сапуна од лековитог биља,козјег млека и маслиновог уља као и производе од лаванде и ручно плетену одећу за децу.

Многобројним посетиоцима деца у народној ношњи поделила су неколико стотина лицидерских срца,пакетића свилених бомбона и пуњених чоколадица.   

darivanje%206(1)

Величина слова: