Велико интересовање пољопривредника за школу
11. децембра 2014.
Старо и нестало воће Србије
15. децембра 2014.
Прикажи све

Сликар инстинкта


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Untitled-9

У Галерији „Фил-арт“ у Прокупљу отворена је изложба слика сликара из Пирота Владимира Аранђеловића. Овај уметник за собом има 12 самосталних изложби и стотинак заједничких у земљи и иностранству. Припада групи самониклих стваралаца,који у ликовни живот једног града закораче изненада,носећи претходно врло дуго у себи заметке своје праве вокације.

Владимир Аранђеловић Марс се појавио средином осамдесетих година привукавши пажњу темом и третманом цртежа,који је показивао одређену сродност формалне природе са раним цртежима Владе Величковића,развијеним у кругу Медиале. Од тих почетака он је развијао своју структуру ликовног исказа дошавши до врло конкретног облика у циклусу Месечева деца,који су и Прокупчани имали прилику да виде.

Untitled-2    Untitled-5  

Према речима историчара уметности Срђана Марковића,Аранђеловић је сликар инстинкта,а формулисану цртачку структуру „пуни“ одређеним садржајем који носи дубоко у себи,да би га у тренутку када осети потребу изнео и формулисао на белину папира. Вече је стиховима и музиком употпунио Срђан Живковић.

Untitled-7

Величина слова: