Veliko interesovanje poljoprivrednika za školu
11. decembra 2014.
Staro i nestalo voće Srbije
15. decembra 2014.
Prikaži sve

Slikar instinkta


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Untitled-9

U Galeriji „Fil-art“ u Prokuplju otvorena je izložba slika slikara iz Pirota Vladimira Aranđelovića. Ovaj umetnik za sobom ima 12 samostalnih izložbi i stotinak zajedničkih u zemlji i inostranstvu. Pripada grupi samoniklih stvaralaca,koji u likovni život jednog grada zakorače iznenada,noseći prethodno vrlo dugo u sebi zametke svoje prave vokacije.

Vladimir Aranđelović Mars se pojavio sredinom osamdesetih godina privukavši pažnju temom i tretmanom crteža,koji je pokazivao određenu srodnost formalne prirode sa ranim crtežima Vlade Veličkovića,razvijenim u krugu Mediale. Od tih početaka on je razvijao svoju strukturu likovnog iskaza došavši do vrlo konkretnog oblika u ciklusu Mesečeva deca,koji su i Prokupčani imali priliku da vide.

Untitled-2    Untitled-5  

Prema rečima istoričara umetnosti Srđana Markovića,Aranđelović je slikar instinkta,a formulisanu crtačku strukturu „puni“ određenim sadržajem koji nosi duboko u sebi,da bi ga u trenutku kada oseti potrebu izneo i formulisao na belinu papira. Veče je stihovima i muzikom upotpunio Srđan Živković.

Untitled-7

Veličina slova: