Завршена берба вишања
16. јула 2014.
Јавни увид у нацрт измене Одлуке о буџету за 2014.
18. јула 2014.
Прикажи све

Слободно 80 места


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 vpps%201

На Високој пољопривредно-прехрамбеној школи (ВППШ) струковних студија у Прокупљу,у наредној школској години планиран је упис 248 бруцоша,од којих би се 198 финансирало из буџета. У истуреном одељењу у Рековцу,ове једине високошколске државне установе у Прокупљу,планиран је упис 60 бруцоша од којих би се 22 школовала о трошку школе.  У јулском уписном року уписало се скоро 230 свршених средњошколаца.

              Највеће интересовање бруцоши су показали за упис на смер заштита биља.

           – Интересовање за студирање на смер заштита биља код свршених средњошколаца било је највеће. Од планираних 40 за овај смер се пријавило 76 кандидата,рекао је директор Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија у Прокупљу проф. др Саша Петровић и додао да је добар одзив кандидата био и за смер прехрамбена технологија.

        По речима директора најслабије интересовање код свршених основаца било је за студирање на смеровима струковне ветерине,где је остало 11 слободних места и за смер сточарство на коме се у другом уписном року може уписати још 20 бруцоша. За студирање на смеру воћарство и виноградарство остала су само два слободна места.

            – У истуреном одељењу у Рековцу,где се настава похађа за смер виноградарство и воћарство,остало је највише слободних места – укупно 33,рекао је Петровић и додао да бруцоши,чије ће трошкове школовања сносити ВППШ,имати смештај у недавно отвореном студентском дому у овој општини. За други уписни рок,који је планиран за 2. и 3. септембар,остало је упражњено 80 места.

 

         Када се сагледају све околности у вези уписа свршених средњошколаца на факултете и високе школе могу бити задовољан одзивом и уписом бруцоша у првом,јулском року,оценио је директор и додао да очекује да ће у септембарском,другом уписном року,сва упражњена места бити попуњена.

Величина слова: