Победе рукометашица и рукометаша
13. октобра 2014.
Крећу радови на атарским путевима
15. октобра 2014.
Прикажи све

Слога село гради


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DSCN0807 DSCN0820

Мештани Горње Стражаве прикупили су средства за изградњу пута оштећеног обилним кишама и бујицама. Заједничким радом и сопственим средствима бетонирали су пут у дужини од 100 метара.

– Насипање ризлом показало се само као привремено решење,за асфалтирање је потребно доста пара,док је на овај начин проблем решен за дужи временски период,казао је председник Месне заједнице Горња Стражава Драгослав Милосављевић. Он истиче да су мештани овог села јединствени када су у питању  њихови заједнички циљеви,а један од њих је да обезбеде себи и својој деци боље услове за живот.

– Наше село је пример како се добром вољом и слогом може доста учинити,како би нам свима било боље. Оваквим акцијама показали смо да гласине о нашем нејединству нису тачне,а доказ су и друге наше заједничке активности,нагласио је Милосављевић.

Становници Горње Стражаве су прикупили средства и поправили противградну станицу,санирали прилазни пут до ње,финансирали довод воде до црквеног дворишта,поправили атарске путеве и спровели још много сличних акција. Такође је поправљен и пут који је био улегнут 40 цм,тако да је сада заштићен од речних бујица.

Сложни су и јединствени и када је другима потребна помоћ. У хуманитарној акцији за поплављена подручја прикупили су помоћ и упутили најугроженијем становништву у Србији.

Недавно је у селу формирано и прво Удружење воћара „Свети Роман“,с обзиром да је овај крај познат по воћарству.  

Величина слова: