Награда „Драинац“ Недељковићу и Борисављевићу
25. августа 2015.
Завршена санација сеоских путева
27. августа 2015.
Прикажи све

Смањена стопа незапослености


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 zaposljavanje

Незапослена лица ће у овој години имати више шанси за запослење, јер је Национална служба за запошљавање издвојила знатна средства за  реализацију активних мера запошљавања,у оквиру којих су и расписани јавни позиви незапосленима и послодавцима.

Према подацима НСЗ филијала Прокупље,на територији Топличког округа  евидентирано је преко 15.000 незапослених лица.  За првих шест месеци у овој години,број незапослених је  смањен за 546 лица,односно  3,44%. Највише је незапослених у Прокупљу,47%,Куршумлији 21%,Житорађи 19% ,11%.Блацу.

–  У циљу смањења незапослености,издвојена су средства за  спровођење активних мера запошљавања и то за самозапошљавање,где је запослено 62 лица, као и послодавцима за отварање и опремање нових радсних места,где је запослено 53 лица.У току је  закључивање уговора са са послодавцима,што значи да ће   97 лица са евиденције незапослених добити посао ,као и 44 инвалидна лица,истакла је саветник за запошљавање НСЗ филијала Прокупље,Љиљана Стојановић.

 У оквиру програма „Стручна пракса“,  до сада је запослено   62 лица,а  предвиђено је да до краја године буде  још средстава за прво запослење.

-Све наведене мере запошљавања финансира искључиво НСЗ  из републичког буџета. У току је јавни позив послодавцима за запошљавање које заједно финансирају локалне самоуправе и  НСЗ. У  Блацу је расписан јавни позив за самозапошљавање и јавне радове,У Прокупљу за јавне радове и у Куршумлији за самозапошљавање,казала је Стојановић и додала да ће  до краја године ове мере запошљавања бити реализоване,што  ће у односу на прошлу годину,знатно смањити стопу незапослености у Топлици.

 

Величина слова: