Санирани кварови на водоводној мрежи
11. јануара 2017.
Хране дивљач током зиме
13. јануара 2017.
Прикажи све

Снег очишћен – ђаци поново у школи


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

marko%20cikaric%202%20979_o

 Без обзира на изузетно ниске температуре,које се крећу и до минус 23 степена,и високе снежне наносе,данас су ђаци из планинског села Товрљане у  издвојеном одељењу  Основне школе Светислав Мирковић- Ненадпосле дуже паузе поново пошли у школу.

Након новогодишњих и божићних празника високи снежни сметови и нерашчишћен пут онемогућавали су  децу која овде похађају наставу од првог до четвртог разреда да стигну до школе која ја иако у селу ипак од њихових кућа удаљена по неколико километара.

– Током јучерашњег дана радници фирме Мане коп очистили су пут од снега до села Товрљана, које је од Прокупља удаљено 35 километара. Захваљујући проходности пута,ученици у овој најудаљенијој прокупачкој школи поново су сели у школске клупе,рекао је учитељ Марко Чикарић који се захвалио руководству локалне самоуправе и Општинском штабу за ванредне ситуације Општине Прокупље на залагању да се расчисте путни правци и у планинском пределу наше општине. Тако су тешким машинама пробијени путни правци Белољин – Горња Коњуша – Трнови Лаз – Товрљане.

То што су путеви очишћени од снега обрадовало је житеље ових села који сада могу да пошаљу децу у школу  да оду до  лекара,купе неопходне намирнице и обаве друге послове.

 

 

Величина слова: