Sanirani kvarovi na vodovodnoj mreži
11. januara 2017.
Hrane divljač tokom zime
13. januara 2017.
Prikaži sve

Sneg očišćen – đaci ponovo u školi


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

marko%20cikaric%202%20979_o

 Bez obzira na izuzetno niske temperature,koje se kreću i do minus 23 stepena,i visoke snežne nanose,danas su đaci iz planinskog sela Tovrljane u  izdvojenom odeljenju  Osnovne škole Svetislav Mirković- Nenadposle duže pauze ponovo pošli u školu.

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika visoki snežni smetovi i neraščišćen put onemogućavali su  decu koja ovde pohađaju nastavu od prvog do četvrtog razreda da stignu do škole koja ja iako u selu ipak od njihovih kuća udaljena po nekoliko kilometara.

– Tokom jučerašnjeg dana radnici firme Mane kop očistili su put od snega do sela Tovrljana, koje je od Prokuplja udaljeno 35 kilometara. Zahvaljujući prohodnosti puta,učenici u ovoj najudaljenijoj prokupačkoj školi ponovo su seli u školske klupe,rekao je učitelj Marko Čikarić koji se zahvalio rukovodstvu lokalne samouprave i Opštinskom štabu za vanredne situacije Opštine Prokuplje na zalaganju da se rasčiste putni pravci i u planinskom predelu naše opštine. Tako su teškim mašinama probijeni putni pravci Beloljin – Gornja Konjuša – Trnovi Laz – Tovrljane.

To što su putevi očišćeni od snega obradovalo je žitelje ovih sela koji sada mogu da pošalju decu u školu  da odu do  lekara,kupe neophodne namirnice i obave druge poslove.

 

 

Veličina slova: