Кишно време продужило сетвене радове
18. децембра 2014.
Спортски викенд
22. децембра 2014.
Прикажи све

Средњошколци заједничким снагама

DSCN6361 DSCN6362

У оквиру пројекта „Колико језика вредиш“,који је финансијски подржало Министарство културе и информисања,ученици прокупачке Гимназије су у Народном музеју Топлице одиграли представу у којој су приказали дела Шекспира,Јонеска,Чехова и Нушића,на руском,енглеском,француском и наравно српском језику.

Представу је режирао Зоран Цветковић,а са њим су радили и наставници језика Љубомир Николић,наставник  руског,Јелена Марјановић енглеског и Саша Стојановић,наставник француског језика.

– Пројекту су се придружили и ученици из других средњих школа у Прокупљу,а музичку позадину обезбедили су наставници музичке школе „Корнелије Станковић“,рекао је директор прокупачке Гимназије Вучеља Раденовић.

Циљ пројекта је био да се врати традиција прокупачке Гимназије да се једном годишње изведе представа на језицима који се обрађују у школи,али и да се популарише учење страних језика,мултикултуралност и љубав према позоришту. Поред незаобилазне „Госпође министарке“,посетиоци ове представе могли су да виде и чују и одломке из „Хамлета“,„Ујка Вање“,„Ћелаве певачице“ и „Три сестре“.

 

DSCN6372

Величина слова: