Обележен 7. јули Дан устанка
7. јула 2014.
Европски студенти у Плочнику
9. јула 2014.
Прикажи све

Средства за омладинске пројекте


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

omladina omlidana3

У Општини Прокупље одржана је презентација програма „Млади су закон“ који већ пету годину заредом спроводи Министарство омладине и спорта са 25 Ресурс центара у Србији.

„Проактив“ организација из Ниша и ове године позива све младе људе из Топличког округа да  буду активни у  локалним заједницама ,своје идеје преточе у добре пројекте и конкуришу за средства Министарства.

-Прошле године имали смо  рекордан број пријава из Топличког округа,  од којих је 9 било из Прокупља,међу којима је млада неформална група  са својим пројектом,  „Премотај филм“ била проглашена   за најбољу волонтерску акцију са   подручја Топличког округа,истакла је Оливера Ценић из Ресурс центра „Проактив“.

Према њеним речима овај пројекат је и прилика да се млади људи ,можда и по први пут огледају у писању пројеката и реализацији својих идеја . Пре аплицирања на конкурс,  предвиђена је обука за заинтересоване појединце,неформалне групе и удружења  коју спроводе  инструктори „Проактива“.

– Ове године је програм  мало измењен,имамо нову категорију а то је хуманост и солидарност,тако да ће део средстава из овог програма  бити одвојен за поплавама угрожена подручја. Грантови за омладинске акције износе од 40.000 до 100.000 динара и у плану је да  се финансира око 10 пројеката,за које је Министарство омладине и спорта издвојило око 550.000 динара,рекла је Оливера Ценић.

 

Обука за писање пројеката  спроводиће се  од 11. до 13. јула у Нишу,а коначни резултати  конкурса  биће објављени 10. августа 2014.године.

Величина слова: