У сусрет градској слави
17. јула 2017.
Одржана седница СО Прокупље
19. јула 2017.
Прикажи све

Средства за опремање Дома културе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

ugovor%201

Министарка правде Нела Кубуровић,уручила је уговоре добитницима Конкурса за доделу средстава прикупљених на основу кривичног гоњења,којима су средства од 351.509.000 динара додељена за 97 пројеката из области здравства,просвете,социјалне политике,културе и других.

На Конкурсу је учествовало 763 пројекта,а прокупачки Дом културе „Радивој Увалић Бата“ добио је 1.286.000 динара за опремање позоришне сале и унутрашњости зграде.
 
Министарка правде је овом приликом истакла,да пројекти који су финансирани овим средствима имају за циљ обнову и подршку у реновирању и опремању установа културе и организовању културолошких манифестација,као и да се средства морају употребити у одређеном року и да ће Министарство правде то контролисати.
 
У присуству министра културе и информисања Владана Вукосављевића,министра за рад, запошљавање и борачка питања Зорана Ђорђевића,министра здравља Златибора Лончара и министра просвете и технолошког развоја Младена Шарчевића,уговор је потписала директорка Дома културе Тијана Петровић.
 
-Поносимо се тиме што се међу оволиким бројем пројеката нашао и наш. Тиме је потврђено да он вреди и да је све што радимо значајно и важно. Оно што ћемо убудуће урадити од ових средстава само ће допринети бољој припреми програмских садржаја и посетиоцима пружити још пријатнији боравак у нашој установи,рекла је директорка Дома културе Тијана Петровић.
 
Додели уговора присуствовала је и већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић. Министри су се овом приликом захвалили Министарству правде и  министарки Нели Кубуровић на средствима која су додељена тим областима,наводећи да је у питању веома значајан износ који ће на најбољи начин допринети побољшању услуга и рада у многобројним институцијама чија је делатност од узузетног значаја за грађане.
ugovor%202
 
Величина слова: