Реконструкцијом до већег капацитета вртића
20. јуна 2017.
Општина помаже прокупачким пчеларима
22. јуна 2017.
Прикажи све

Средства за опремање позоришне сале


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sala%20dk

 Прокупачки Дом културе „Радивој Увалић Бата“ од Министарства правде  Републике Србије,добио је милион и 286 хиљада динара за опремање позоришне сале и унутрашњости зграде.

-Конкурисали смо са овим пројектом код Министарства правде које је  расписало Јавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења.  Била су нам  неопходна средства да обновимо технику,расвету и озвучење,поставимо видео надрзор у целој згради,опремимо балкон столицама и повећамо број седишта у самој сали,рекла је директорка Дома културе Тијана Петровић.

Она је истакла да ће ова инвестиција  посетиоцима пружити још пријатнији боравак у сали,а секцијама које раде у оквиру ове установе омогућити  да стварају у још бољим условима.

-Ови детаљи,који ће допринети бољој припреми програмских садржаја,нису нимало јефтини и нисмо могли да их купимо из средстава којима располажемо,зато Министарству правде дугујемо велику захвалност што су  прихватили  наш пројекат,подвукла је Петровић.

Укупан износ који је предвиђен за доделу установама и организацијама широм Србије по овом основу износи  износи  351 милион и 509.000 динара. Овакав начин расподеле средстава прикупљених од одлагања кривичног гоњења за кривична дела за која је предвиђена новчана казна,  дефинисан је изменама Закона о кривичном поступку,које је на предлог Министарства правде Народна скупштина Србије усвојила 2014. године.

dom%20slika

Величина слова: