Rekonstrukcijom do većeg kapaciteta vrtića
20. juna 2017.
Opština pomaže prokupačkim pčelarima
22. juna 2017.
Prikaži sve

Sredstva za opremanje pozorišne sale


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sala%20dk

 Prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ od Ministarstva pravde  Republike Srbije,dobio je milion i 286 hiljada dinara za opremanje pozorišne sale i unutrašnjosti zgrade.

-Konkurisali smo sa ovim projektom kod Ministarstva pravde koje je  raspisalo Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja.  Bila su nam  neophodna sredstva da obnovimo tehniku,rasvetu i ozvučenje,postavimo video nadrzor u celoj zgradi,opremimo balkon stolicama i povećamo broj sedišta u samoj sali,rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Ona je istakla da će ova investicija  posetiocima pružiti još prijatniji boravak u sali,a sekcijama koje rade u okviru ove ustanove omogućiti  da stvaraju u još boljim uslovima.

-Ovi detalji,koji će doprineti boljoj pripremi programskih sadržaja,nisu nimalo jeftini i nismo mogli da ih kupimo iz sredstava kojima raspolažemo,zato Ministarstvu pravde dugujemo veliku zahvalnost što su  prihvatili  naš projekat,podvukla je Petrović.

Ukupan iznos koji je predviđen za dodelu ustanovama i organizacijama širom Srbije po ovom osnovu iznosi  iznosi  351 milion i 509.000 dinara. Ovakav način raspodele sredstava prikupljenih od odlaganja krivičnog gonjenja za krivična dela za koja je predviđena novčana kazna,  definisan je izmenama Zakona o krivičnom postupku,koje je na predlog Ministarstva pravde Narodna skupština Srbije usvojila 2014. godine.

dom%20slika

Veličina slova: