Бивши радници „Милана Топлице“ код председника
18. фебруара 2015.
Пријављивање траје до 18. марта
20. фебруара 2015.
Прикажи све

Сретењска повеља Миливоју Крстићу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

sretenje1

Сретењски сусрети,који су ове године одржани у виду песничког маратона,а под називом  „Десети,а први“,окупили су велики број песника из целе Србије.

– Веома смо задовољни одзивом песника који су дошли на ову нашу свечаност у великом броју. Ове године као важну новину Сусрета,који су обележили значајан јубилеј 10. година постојања,морамо да поменемо награду за најбоље ствараоце,коју по први пут додељујемо. Тако је први лауреат Сретењске повеље песник из Прокупља Миливоје Крстић,а Сретењско одличје припало је песникињи из Параћина Хаџи Гордани Војиновић,истакао је уредник Књижевног програма Дома културе Саша Миловановић.

Поред добитника сретењских признања,љубитељима поезије на овом песничком маратону представили су се и остали учесници из Крагујевца,Лапова,Ћуприје,Блаца,Алексинца,Параћина,Куршумлије и наравно града домаћина.

Организатори манифестације били су прокупачки Дом културе и Књижевно друштво „Раде Драинац“,а жири који је одлучивао о квалитету поезије коју су написали и казивали њени аутори,радио је у саставу песник Љубиша Красић,афористичар Драган Огњановић и уредник Књижевног програма Дома културе Саша Миловановић.

       sretenje2                    sretenje3

Величина слова: