Отворени конкурси за активне мере запошљавања
10. фебруара 2017.
Виноградари прославили Светог Трифуна
14. фебруара 2017.
Прикажи све

Сретењски сусрети песника у петак


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Прокупачки Дом културе „Радивој Увалић Бата“ и Књижевно друштво „Раде Драинац“,које ради у оквиру њега и ове године очекују песнике из целе Србије на Сретењсим сусретима,који ће бити одржани у петак 17. фебруара у  Народном музеју Топлице са почетком у 18 часова.

Гости прокупачких песника биће књижевни ствараоци из Лесковца,Ниша,Лознице,Параћина,Лапова,Крагујевца,Смедерева и других градова.

-Овогодишњи дванаести сусрети биће трећи пут одржани у облику песничког маратона. По трећи пут доделићемо и Сретењску повељу и Сретењско одличје,којим смо први пут наградили песнике поводом  десетогодишњице сусрета 2015. године,рекао је уредник Књижевног програма у Дому културе Саша Миловановић.

 Он је додао да су чланови прокупачког Књижевног друштва,али и његовог подмлатка Књижевне омладине Прокупља веома активни и да где год наступају бивају запажени.

-На овим сусретима очекујемо и наше најмлађе песничке снаге да се представе у најбољем издању и светлу и тако покажу да с правом могу стајати раме уз раме са већ афирмисаним песницима,који ће на сусрете доћи из целе Србије,истакао је Миловановић.

Похвала,која иде на адресу прокупачких књижевних стваралаца,јесу и недавно објављене песме песника Љубише Красића,Саше Миловановића и Драгана Борисављевића у Зборнику радова „Светоплички песнички маратон“ у Параћину. 

sr_susreti%201

Величина слова: