Otvoreni konkursi za aktivne mere zapošljavanja
10. februara 2017.
Vinogradari proslavili Svetog Trifuna
14. februara 2017.
Prikaži sve

Sretenjski susreti pesnika u petak


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ i Književno društvo „Rade Drainac“,koje radi u okviru njega i ove godine očekuju pesnike iz cele Srbije na Sretenjsim susretima,koji će biti održani u petak 17. februara u  Narodnom muzeju Toplice sa početkom u 18 časova.

Gosti prokupačkih pesnika biće književni stvaraoci iz Leskovca,Niša,Loznice,Paraćina,Lapova,Kragujevca,Smedereva i drugih gradova.

-Ovogodišnji dvanaesti susreti biće treći put održani u obliku pesničkog maratona. Po treći put dodelićemo i Sretenjsku povelju i Sretenjsko odličje,kojim smo prvi put nagradili pesnike povodom  desetogodišnjice susreta 2015. godine,rekao je urednik Književnog programa u Domu kulture Saša Milovanović.

 On je dodao da su članovi prokupačkog Književnog društva,ali i njegovog podmlatka Književne omladine Prokuplja veoma aktivni i da gde god nastupaju bivaju zapaženi.

-Na ovim susretima očekujemo i naše najmlađe pesničke snage da se predstave u najboljem izdanju i svetlu i tako pokažu da s pravom mogu stajati rame uz rame sa već afirmisanim pesnicima,koji će na susrete doći iz cele Srbije,istakao je Milovanović.

Pohvala,koja ide na adresu prokupačkih književnih stvaralaca,jesu i nedavno objavljene pesme pesnika Ljubiše Krasića,Saše Milovanovića i Dragana Borisavljevića u Zborniku radova „Svetoplički pesnički maraton“ u Paraćinu. 

sr_susreti%201

Veličina slova: