Ојачавање бедема на градском гробљу
9. новембра 2016.
У Прокупљу обележен Дан примирја
11. новембра 2016.
Прикажи све

Стање стабилно али и даље максимална приправност


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

stab%202%20555

 Данас је одржана 12. ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације  Општине Прокупље на којој је закључено да је тренутно стање на водостају река стабилно,али да се из предострожности и даље будно прати угрожено подручје.

stab%2010_11

-Општински штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да  ванредна ситуација на територији општине Прокупље и даље буде на снази због евентуалних проблема који могу настати услед нових падавина. Оне вероватно неће угрозити водостај реке,али је земља већ презасићена и не може више да упија воду,што може довести до компликација,саопштио је командант Штаба за ванредне ситуације Александар Симоновић.

 stab%203%20555 stab%204%20555

На данашњој седници разматран је извештај Комисије за утврђивање штете на путној инфраструктури,такође су формиране још две комисије. . 

-Комисија је обишла угрожено подручје на територији  општине Прокупље и утврдила да су бујице  знатно оштетиле поједине путне правце.Ангажоваћемо оспособљена правна лица да што пре крену са радовима на санацији оштећених путева..Формирали смо  такође и комисију за утврђивање штете на привредним и стамбеним објектима,као и комисију за процену  штете на пољопривредном земљишту и усевима,изјавио је Симоновић и истакао да су сви учесници у акцији одбране од поплава и даље максимално приправни и да се на свака два сата обилазе критична подручја.  

Величина слова: