Ojačavanje bedema na gradskom groblju
9. novembra 2016.
U Prokuplju obeležen Dan primirja
11. novembra 2016.
Prikaži sve

Stanje stabilno ali i dalje maksimalna pripravnost


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

stab%202%20555

 Danas je održana 12. vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije  Opštine Prokuplje na kojoj je zaključeno da je trenutno stanje na vodostaju reka stabilno,ali da se iz predostrožnosti i dalje budno prati ugroženo područje.

stab%2010_11

-Opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku da  vanredna situacija na teritoriji opštine Prokuplje i dalje bude na snazi zbog eventualnih problema koji mogu nastati usled novih padavina. One verovatno neće ugroziti vodostaj reke,ali je zemlja već prezasićena i ne može više da upija vodu,što može dovesti do komplikacija,saopštio je komandant Štaba za vanredne situacije Aleksandar Simonović.

 stab%203%20555 stab%204%20555

Na današnjoj sednici razmatran je izveštaj Komisije za utvrđivanje štete na putnoj infrastrukturi,takođe su formirane još dve komisije. . 

-Komisija je obišla ugroženo područje na teritoriji  opštine Prokuplje i utvrdila da su bujice  znatno oštetile pojedine putne pravce.Angažovaćemo osposobljena pravna lica da što pre krenu sa radovima na sanaciji oštećenih puteva..Formirali smo  takođe i komisiju za utvrđivanje štete na privrednim i stambenim objektima,kao i komisiju za procenu  štete na poljoprivrednom zemljištu i usevima,izjavio je Simonović i istakao da su svi učesnici u akciji odbrane od poplava i dalje maksimalno pripravni i da se na svaka dva sata obilaze kritična područja.  

Veličina slova: