Četrdeset godina rada Službe fizikalne medicine
10. decembra 2014.
Slikar instinkta
12. decembra 2014.
Prikaži sve

Stručna obuka za deset Romkinja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Radnički univerzitet „Tihomir Stanković“, u saradnji sa Udruženjem Roma „Carina“ započeo je realizaciju projekta „Znanjem do boljeg života mladih Romkinja“,saopštili su danas iz ove ustanove.

Nosilac  projekta je Udruženje Roma „Carina“, a finansira ga Kancelarija za ljudska i manjinska prava. Projektom je predviđena stručna obuka deset Romkinja za frizere,pedikire i manikire. Obuka se izvodi u Frizersko-kozmetičarskom salonuMIP“ i biće završena do kraja februara sledeće godine,nakon čega će kandidatkinjama biti uručeni sertifikati za navedena zanimanja.

– Izvršen je kvalitetan odabir kandidatkinja od strane Udruženja RomaCarina“, koje su pokazale veliko interesovanje za navedena zanimanja. Ono što je ostavilo jak utisak na sve nas jeste i njihova želja za početak sopstvenog biznisa nakon okončanja stručne obuke,rekla je direktorka Radničkog univerziteta Ljiljana Krasić. Radnički univerzitet  inače ostvaruje uspešnu saradnju sa privatnim poslodavcima,koji upućuju svoje kandidate na stručnu obuku,čime oni stiču nova znanja i radne sposobnosti za željena zanimanja. Ovde je u toku obuka za elektrozavarivače,elektroinstalatere,pekare,frizere,pedikire,manikire i negovatelje.

radnicki

Veličina slova: