Спортски викенд
12. децембра 2016.
Санкције за неовлашћену продају
14. децембра 2016.
Прикажи све

Стручна обука за различита занимања


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

У Културно-образовном центру „Топлица“ у Прокупљу,који се према речима директорке Љиљане Красић бави неформалним образовањем одраслих,најтраженије занимање за домаће тржиште је руковалац парних котлова,а за инострано неговатељ.

-Веома популарна је и обука за браваре и завариваче,као и за фризере и тесаре. На високом нивоу тражености у нашој установи су и курсеви немачког и енглеског језика,а повољност,када су они у питању је та што кандидат може да изабере групну или индивидуалну наставу,каже Красић.

Она додаје да се руководе према ономе што је тражено на тржишту,па су по тим мерилима организовали курсеве за занате и занимања која су тренутно најтраженија.

-Ми се трудимо да кандидатима обезбедимо квалитетну обуку за занимање за које се стручно усавршавају. Минималан број часова је 160,а максималан 560,али и то зависи од занимања,истиче директорка ове установе Љиљана Красић.Погодност ове врсте образовања јесте то што се са обуком може почети и после 1.септембра,јер упис није стриктно везанзаовај датум.

koc

Величина слова: