Потребна стална едукација
17. новембра 2017.
Куповина на одложено плаћање
21. новембра 2017.
Прикажи све

Стручна прeдавања за пољопривреднике


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

predavanjenb1 predavanjenb2

 Саветодавци Пољопривредно стручне службе, у сарадњи са Општином Прокупље, почели  су са предавањима у сеоским  и приградским месним заједницама. Тако су  предавања одржана у Новом Селу и месној заједници Страхиња Ераковић и у Новој Божурни.

Саветодавац Душка Петровић одржала је предавање о начину и поступцима формирања задруга и предностима удруживања пољопривредника док су о јесењој заштити, обради земљишта и ђубрењу у воћњацима говорили Снежана Јовић и Дејан Тонић.

predavanje%20nb(1) predavanje%20nb3                    

– У сарадњи са Општином Прокупље у наредних годину дана одржаћемо близу 200 предавања и радионица у сеоским и градским месним заједницама, рекао је Дејан Тонић додавши да је у интересу  пољопривредника да у што већем броју присуствују предавањима како би се упознали са новим технологијама и научним достигнућима који се примењују у пољопривредној производњи.

Председник Савета месне заједнице Нова Божурна Милан Синановић је истакао да је едукација пољопривредника изузетно важна.

– Пријатно сам изненађен на који начин су саветодавци говорили о новинама у пољопривреди. На многобројна питања одговарали су кратко и јасно тако да су сви присутни били задовољни одговорима, изјавио је Синановић истакавши да је добро што је овом предавању присуствовао и велики број младих пољопривредника из села.     

Величина слова: