Radni stolovi za najugroženije učenike
7. avgusta 2015.
Krenula izgradnja uzgajališta za divlje svinje
11. avgusta 2015.
Prikaži sve

Suša smanjuje rod


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Kukuruz%2011

Toplo vreme praćeno visokim temperaturama,koje traje više od dva meseca,negativno će se odraziti na prinose kukuruza. Pod ovom poljoprivrednom kulturom u Topličkom upravnom okrugu nalazi se blizu 9.500 hektara,od čega blizu 2.700 na teritoriji prokupačke opštine.

Savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Miljan Milojić rekao je da dugotrajna suša već uzima svoj danak.

– Visoke temperature su osnovni razlog što će ovogodišnji rod kukuruza biti slabiji u odnosu na prošlu godinu. Zavisno od hibrida i vremena setve,prinosi će biti manji od 40 do 60 odsto,izjavio je on i dodao da se rani hibridi nalaze u boljoj situaciju u odnosu na srednje i kasne hibride.

– Ako vremenske prilike budu iste kao što su bile u prethodnom periodu,očekuje se da berba ranih hibrida kukuruza počne u drugoj polovini avgusta,izjavio je Milojić. 

Veličina slova: