Zatvoren Prokupački festival kratkog filma
27. aprila 2015.
Prokupački istoričar predstavljao Srbiju u Sofiji
29. aprila 2015.
Prikaži sve

Suzbijanje rada na crno prioritet


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Inspekcija%20rada

Povodom Svetskog dana bezbednosti i zaštite na radu,u Odseku inspekcije rada Prokuplje,održana je konferencija za štampu na kojoj se govorilo o radu inspektora u prvom kvartalu ove godine.

U periodu od 1. januara do 31. marta tekuće godine,inspektori rada su na području četiri opštine Topličkog upravnog okruga (Prokuplje,Blace,Žitorađa i Kuršumlija) obavili 83 delimična i 50 potpunih nadzora po službenoj dužnosti,zatim 34 na zahtev stranaka,49 kontrolnih i 84 redovna integrisana inspekcijska nadzora.

Koordinator Odseka inspekcije rada u Prokuplju Dušan Milojević rekao je da je u prvom ovogodišnjem kvartalu prijavljeno 35 povreda na radu,a da kolektivnih povreda na radnim mestima nije bilo.

– Prilikom vršenja inspecijskog nadzora zatečeno je 30 radnika bez zaključenog ugovora o radu. Nakon intervencije inspektora sa 23 radnika zaključen je ugovor o radu,istakao je on i dodao da je prioritet rada ove inspekcije suzbijanje rada na crno.

Milojević je napomenuo da su zaposleni u Inspekciji rada u periodu januar-mart podneli 99 rešenja o otklanjanju nedostataka u oblasti radnih odnosa,43 rešenja u oblasti bezbednosti i zaštite na radu,11 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i pet krivičnih prijava.

Šef Odseka inspekcije rada Prokuplje uputio je apel poslodavcima,sindikatima i zaposlenima da posvete veću pažnju bezbednosti i zaštiti na radu,kako bi se povrede na radnim mestima svele na minimum.

Veličina slova: