Промовисан први „Топлички зборник“
19. децембра 2016.
Обележена годишњица формирања бригаде
21. децембра 2016.
Прикажи све

Свакодневна брига о најугроженијима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

milan%20arandjelovic-ogrev

И ове године локална самоуправа посветила је велику пажњу пружању различитих видова помоћи најугроженијим становницима. Члан Општинског већа Општине Прокупље задужен за социјалну политику Милан Аранђеловић рекао је да су ове године направљени такви програми социјалне политике који омогућавају да се помоћ додели онима којима је неопходна.

– До сада је најугроженијим породицама подељено око 550 метара кубних огревног дрвета. До краја календарске године биће подељено још 420.  Овај вид помоћи добило је 320 најугроженијих породица које живе у граду,рекао је он и додао да је у протеклом периоду угроженим породицама у граду и сеоским срединама додељено 1.800 пакета са основним животним намирницама и хигијенска средства.

Оброке Народне кухиње дневно је добијало 400 породица. У сарадњи са Центром за социјални рад из буџета је угроженима  додељена и новчана  једнократна помоћ у укупном износу од 2,5 милиона динара.

До краја календарске године једнократну новчану помоћ у износу од 5.000 динара добиће 100 породица. У  наредних неколико дана старим и угроженим особама и домаћинствима по кућама ће различите видове помоћи пружати геронтодомаћице.

Оцењујући овогодишњу  бригу о најугроженијима,Аранђеловић је посебно подвукао да ниједна породица на територији прокупачке општине није била гладна и без огрева.

– У наредној години за социјална давања по разним основама планирано је да се издвоји око 30 милиона динара,  што је шест пута више у односу на 2012. годину,истакао је он. 

 

 

 
Величина слова: