Promovisan prvi „Toplički zbornik“
19. decembra 2016.
Obeležena godišnjica formiranja brigade
21. decembra 2016.
Prikaži sve

Svakodnevna briga o najugroženijima


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

milan%20arandjelovic-ogrev

I ove godine lokalna samouprava posvetila je veliku pažnju pružanju različitih vidova pomoći najugroženijim stanovnicima. Član Opštinskog veća Opštine Prokuplje zadužen za socijalnu politiku Milan Aranđelović rekao je da su ove godine napravljeni takvi programi socijalne politike koji omogućavaju da se pomoć dodeli onima kojima je neophodna.

– Do sada je najugroženijim porodicama podeljeno oko 550 metara kubnih ogrevnog drveta. Do kraja kalendarske godine biće podeljeno još 420.  Ovaj vid pomoći dobilo je 320 najugroženijih porodica koje žive u gradu,rekao je on i dodao da je u proteklom periodu ugroženim porodicama u gradu i seoskim sredinama dodeljeno 1.800 paketa sa osnovnim životnim namirnicama i higijenska sredstva.

Obroke Narodne kuhinje dnevno je dobijalo 400 porodica. U saradnji sa Centrom za socijalni rad iz budžeta je ugroženima  dodeljena i novčana  jednokratna pomoć u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dinara.

Do kraja kalendarske godine jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 5.000 dinara dobiće 100 porodica. U  narednih nekoliko dana starim i ugroženim osobama i domaćinstvima po kućama će različite vidove pomoći pružati gerontodomaćice.

Ocenjujući ovogodišnju  brigu o najugroženijima,Aranđelović je posebno podvukao da nijedna porodica na teritoriji prokupačke opštine nije bila gladna i bez ogreva.

– U narednoj godini za socijalna davanja po raznim osnovama planirano je da se izdvoji oko 30 miliona dinara,  što je šest puta više u odnosu na 2012. godinu,istakao je on. 

 

 

 
Veličina slova: