Promocija knjige i izložba u Muzeju
28. aprila 2016.
Redovna revizija knjižnog fonda
5. maja 2016.
Prikaži sve

Sve službe u pripravnosti zbog povećanog vodostaja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

poplave%204_5_

 Zbog  pogoršane hidrološke situacije  na području Topličkog okruga ,velike količine vodenih padavina podigle su vodostaj reke Toplice i njenih pritoka,tako da je trenutno stanje na teritoriji opštine Prokuplje na granici redovne odbrane od poplava.

Opštinski štab za vanrenjdne situacije je u cilju zaštite stanovništva i materijalne imovine ,jutros u 7,30 održao vanrednu sednicu,na kojoj su  definisani konkretni zadaci  svih    učesnika u odbranu od poplava.

poplave%204_5%20(2) poplava%204_5(3)

-Radi preduzimanja potrebnih preventivnih mera  formirali smo stručne operativne timove koji su već na terenu i obilaze kritična mesta na reci Toplici i njenim pritokama,kako bi u svakom trnutku imali uvid  u stanje na slivnom području. U slučaju preduzimanja eventualnih mera,izvršene su pripreme,napunjeno je oko 1000   džakova sa peskom,a sve službe podignute su na nivo pripravnosti,kako bi se   sprečilo eventualno izlivanje rečnog korita,izjavio je predsednik Opštine Prokuplje i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije,Miroljub Paunović.

.

Veličina slova: