Велика заинтересованост за предавања
8. августа 2017.
Прекид у снабдевању струјом
10. августа 2017.
Прикажи све

Свечани испраћај у Војне школе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pitomci%201 pitomci%202

Центар Министарства одбране Прокупље,Топлички управни округ и Општина Прокупље,организовали су пријем за ученике примљене из грађанства у Војне школе за школску 2017./18 годину са територије надлежности Центра Министарства одбране Прокупље.

Милан Милутиновић из Куршумлије је уписао Војну гимназију,Данило Гардашевић,Андрија Антић и Радмила Ђорђевић из Прокупља Средњу стручну војну школу,а кадет Милош Стојановић  Војну академију.

Поред ученика и њихових родитеља,церемонији свечаног испраћаја примљених кандидата из грађанства у војне школе,присуствовали су и начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић,начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић,посланик у Скупштини Републике Србије Хаџи Милорад Стошић,командант прокупачког Гарнизона потпуковник Драган Миленков,представник ВБА у Министарству одбране,заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,заменик председника Општине  Блаце Иван Бургић,  шеф управних послова Полицијске управе Прокупље Никола Лутовац,представници Сектора за ванредне ситуације одељење Прокупље Радмила Вујисић и Србослав Бисерчић и начелник Центра Министарства одбране Прокупље потпуковник Срђан Спасић.

У знак сећања на овај пријем ученици су добили пригодне поклоне,а по налогу Министарства одбране Горану Митићу из Прокупља уручена је војна спомен медаља за ревносну службу,20 година рада у војсци Србије.

pitomci%203 pitomci%204

Присутне су поздравили начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић и заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Пуковник Марковић је  изразио задовољство због оваквог свечаног испраћаја,који је на овај начин организован по први пут.

-Одбрана отаџбине је за сваког Србина и српски народ била увек више од обавезе. Војничка униформа је уткана у нашу традицију,а историја Србије представља историју ратовања,страдања,борбе,али и поноса,рекао је пуковник Марковић и пожелео ученицима  добре резултате у даљем школовању и мирнодопско време.

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић је честитао ученицима на досадашњим резултатима,нагласивши да нема веће бриге од бриге за отаџбину и да је војна служба у нашој земљи увек била частан позив.   

Величина слова: