Изабран нови председник Удружења инвалида рада
9. фебруара 2015.
Ускоро у Топлици ревија младих позоришних група
11. фебруара 2015.
Прикажи све

Такмичење у шаху по први пут у школама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

saaahhh

Школско такмичење у шаху,које је ове године по први пут Министарство просвете уврстило у спортска такмичења,одржано је у Основној школи „9. октобар“ и изазвало је велико интересовање ученика ове школе.

– Пријатно смо изненађени одзивом дечака и девојчица и њиховим занимањем за ову врсту надметања. Од 75 пријављених,њих двадесеторо се пласирало за општинско такмичење,које ће бити одржано 21. фебруара,а још ћемо се договорити у којој школи,рекла је директорка ОШ “9. октобар“ Љиљана Вековић и нагласила да већ сада треба размишљати о оснивању секције шаха у школи,пошто деца кроз ову мисаону игру развијају и многе друге способности.

Ово школско такмичење било је организовано у четири категорије. У првој је била група ученика првог и другог разреда,у другој трећег и четвртог,трећу је обухватио пети и шести,а четврту седми и осми разред.

У свакој од ове четири категорије такмичара за општинско се пласирало по пет ученика,а о месту одржавања истог,према речима директорке Вековић,ученици ће бити накнадно обавештени.

Величина слова: