Prigovora i žalbi nije bilo
9. marta 2016.
Najmlađi glumci „Histriona“ spremaju predstavu
11. marta 2016.
Prikaži sve

Toplica ispod nivoa redovne odbrane od poplava

Prva%20vanredna%20sednica%20Opstinskog%20staba%20za%20vanredne%20situacije%20opstine%20Prokuplje%20i%20Okruznog%20staba%20Toplickog%20upravnog%20okruga 

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cele Srbije zbog obimnih padavina i mogućih novih poplava Okružni štab Topličkog upravnog okruga i Opštinski štab Opštine Prokuplje održali su prvu  vanrednu sednicu.

Sastanku su prisustvovali komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Topličkog upravnog okruga dr Nebojša Vukadinović,komandant Opštinskog  štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje Miroljub Paunović,načelnik Odeljenja za vanredne situacije Prokuplje Zoran Ristić i članovi Opštinskog  štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje.

 Komandant Opštinskog  štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje Miroljub Paunović istakao je da situacija na našem području nije alarmanta i da je reka Toplica ispod redovnog nivoa odbrane od poplava,ali da su dogovorene   mere i angažovani svi raspoloživi resursi kako bi se od mogućih poplava zaštitilo pre svega  stanovništvo,materijalna i kulturna dobra.       

– Svi građani koji su voljni da se angažuju i pomognu u punjenju vreća sa peskom i podizanju odbrambenih bedema,mogu da se jave na telefon 331-331 i ostave svoje podatke . Ukoliko za to bude potrebe biće pozvani da se jave na određenu lokaciju . – kazao je Paunović i pozvao građane da se odazovu ovom apelu.

On je još istako da su već noćas angažovani radnici JKP „Hammeum“ na punjenju džakova sa peskom,dok se od sutra očekuje i angažovanje zaposlenih i iz drugih javnih preduzeća sa teritorije opštine Prokuplje,koji će biti u stanje pripravnosti.  

– Pripremili smo 18.500 džakova i 60 kubika peska,s tim što su naši dobavljači stavljeni u pripravnost za nove isporuke. Prema iskustvu od prethodnih gopdina  kritične tačke za odbranu od poplave su bunari u Grčkom mlinu,Liparska ulica gde štitimo stambene objekte ali i fabriku LEONI,i romsko naselje na ušću Stražavačke reke u Toplicu. Do izlivanja reke može doći i u ataru sela Gubetin,gde je ugroženo poljoprivredno zemljište  – objasnio je Paunović

Komandant štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje ističe i da su prošlogodišnji radovi na uređenju korita reke Toplice doprineli da naselje Draganja bude zaštićeno od plavljenja iako je prethodnih godina redovno trpelo štetu od poplava.

 

Sa štaba je upućen i apel medijima da redovno izveštavaju građane o situaciji na terenu.                                                                                                           

Veličina slova: