Počela izgradnja bedema na kritičnim tačkama
12. marta 2016.
„Majstor i Margarita“ premijerno u Nišu
14. marta 2016.
Prikaži sve

Toplica pod kontrolom


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

stab%2013,3

 Na reci Toplici na teritoriji Opštine Prokuplje postavljeno je više od 4000 džakova sa peskom i napravljeni su bedemi na svim kritičnim tačkama. Tokom noći očekuje se porast nivoa reke Toplice ,koji sada  na našem području iznosi 140 centimetara,a nivo redovne odbrane od poplava je na 170 centimetara.

Za sada Toplica ne ugrožava stambene objekte i nema značajnijih izlivanja. Preventivne mere koje smo preduzeli izgradnjom odbrambenih bedema u romskom naselju Mala Guba i u Liparskoj ulici treba da zaštite ova naselja od plavljenja – rekao je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

On je naglasio da je isključeno napanje strujom bunara iz kojih se deo grada snabdeva vodom u Grčkom mlinu .

– Vodosnabdevanje građana će biti uredno,a do isključenja je došlo kako bi se zaštitio ovaj deo vodosistema – objasnio je Paunović.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Hammeum“ su u pripravnosti.

– Imamo spremna još 1500 džakova sa peskom,za ojačanje bedema,ako to bude potrebno,i  naručeno je još 60 kubika peska – objašnjava Aleksandar Simonović direktor JKP „Hammeum“.

rastovnicka%20reka%202

Simonović je dodao da je mehanizacija ovog javnog preduzeća bila angažovana tokom celog dana i da je se posebno radilo na Rastovničkoj reci.

– Naše mašine bile su angažovane na raščišćavanju korita Rastovničke reke od granja koje bujica donosi do mosta na ovoj reci i tako dolazi do pravljenja čepa i plavljenja mosta  –  kazao je Simonović i naglasio da su tokom dana dvaputa uspešno intervenilali.

Na zasedanju Štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje  je istaknuto izuzetno zalaganje radnika ovog javnog preduzeća,i volontera,ali i samih žitelja naselja u kojima su podignuti bedemi.

– Smatram da je po prvi put  na vreme i vrlo kvalitetno organizovana odbrana kritičnih tačaka i da to treba da nam bude primer za sve naredne godine – rekao je Paunović.

rastovnicka%20reka

Veličina slova: