„Градски водовод“ наставља акцију наплате дугова
16. априла 2014.
Помоћ угроженима
23. априла 2014.
Прикажи све

Топлица у опадању


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Током данашњег дана много је боља ситуација на терену посебно на територијама општина Прокупље и Куршумлија, јер је на тим деловима река Топлица у опадању, док је у Житорађи данас проглашена ванредна ситуација.

liparska%201

– Што се Куршумлије тиче ту имамо највеће опадање нивоа реке Топлице и побољшање ситуације са непроходним путевима. Путеви ка Куршумлијској и Луковској бањи, који су јуче били непроходни, сада су проходни за теренска и теретна возила и сада се може доћи до обе бање. Тренутно је највећи проблем неисправност воде за пиће и пијаћа вода се дистрибуира из цистерне која је у центру Куршумлије. Што се Прокупља тиче и овде је Топлица у опадању. Још увек имамо потопљене куће и домаћинства у селу Драгања, у ромском насељу код фабрике стакла и имамо још увек поплаву на градском гробљу. Око 90 посто града је снабдевен водом, с тим што је препорука Водовода и Општинског штаба да се вода користи само у техничке сврхе, а сутра се очекује да стигне и извештај о хемијској исправности воде из нишког Завода за хигијену. У Житорађи локални штаб за ванредне ситуације је у току дана прогласио ванредну ситуацију на својој територији. Доле нема проблема са водоснабдевањем,десетак кућа је претрпело последице плављења и имамо 45 људи који су евакуисани и они су збринути у спортској хали у Житорађи, рекао је Срђан Митровић, шеф Сектора за ванредне ситуације у Прокупљу и додао да је Јединица за ванредне ситуације и даље у приправности и да је спремна за сваку активност.

liparska

Величина слова: