U čast Svetog Vasilija
3. juna 2016.
Narodna kuhinja i tokom leta
7. juna 2016.
Prikaži sve

Tradicionalna ekološka izložba

9_oktobar-ekoloska%20izlozba

 Isticanje značaja i važnosti prirode bio je cilj organizovanja još jedne ekološke izložbe „Slobodan Veković Daco“,koja je ove godine održana po 24 put u  Osnovnoj školi „9. oktobar.“

-Učenici su se takmičili u pravljenju cvetnih aranžmana,a pripremili su i priredbu koja je posvećena ekologiji,rekla je direktorka ove škole Ljiljana Veković i dodala da je u odnosu na prethodne,ovogodišnja izložba imala najbogatiju kolekciju eksponata.

U izložbenom prostoru posetioci su mogli da vide kućne ljubimce učenika ,među kojima su bile veverice,kornjače,hrčci,akvarijumske ribice,mačke,zečevi,papagaji.

-Ovo je veoma lepa prilika da pokažemo koliko volimo i čuvamo naše okruženje. Od nas zavisi koliko će naša priroda biti čista i lepa,a samim tim i zdravija za sve nas,istakla je učenica ove škole Nataša Marković,a sa njom su se složili i njeni drugari.

 Tradicionalna 24 ekološka izložba „Slobodan Veković Daco“se ipak razlikovala od prethodnih,jer je u okviru nje organizovano i takmičenje između odeljenja ove škole u pravljenju cvetnih aranžmana,a prvonagrađeno je na poklon dobilo lopte.  

Veličina slova: