Представљен нови роман Сибина Шовића
18. јуна 2015.
Топличанин поражен у одлучујућој утакмици
22. јуна 2015.
Прикажи све

Тренутна тржишна откупна цена вишње 60 динара

Otkupljivaci%201 Otkupljivaci%202

Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић организовао је састанак са произвођачима и највећим откупљивачима вишања са подручја прокупачке општине. На састанку,коме је присуствовао члан Општинског већа задужен за привреду Љубиша Благотић,највише се разговарало о овогодишњој кампањи брања вишње.

– Треба све учинити да овогодишња кампања брања и откупа вишње протекне у најбољем реду. Овај изузетно важан посао за произвођаче воћа треба што пре да крене,изјавио је председник Пауновић и додао да у формирању откупне цене треба да учествују сви субјекти у процесу производње и прераде вишње. По његовим речима,у наредном периоду произвођачи воћа,а самим тим и вишње,мораће да се придржавају стандарда Европске уније и да ће на тржишту опстати само они који те стандарде буду примењивали.

Директор Земљорадничке задруге „Ђуровац – Аграр“ из Прокупља Зоран Станковић говорио је о трошковима производње и проблемима са којима се произвођачи сусрећу током кампање брања и откупа. Највећи откупљивачи воћа са подручја прокупачке општине рекли су да тренутна откупна цена вишње износи 60 динара по килограму. Они су рекли да је пре неколико дана та цена износила 50 динара и да ће током саме кампање брања тржиште одређивати откупну цену.

 

Величина слова: