Млади волонтери оживели неолит у Плочнику
27. августа 2015.
Сигурна победа Топличанина
31. августа 2015.
Прикажи све

У Бублици деца поново у школским клупама


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bubl_%201  bubl_%203

После 25 година у селу Бублица 1.септембра поново ће се чути школско звоно.

У овом селу захваљујући Општини Прокупље и Месној заједници Бублица,седморо ђака,три из Бублице и четири из Драгог Дела стицаће нова знања.

 Из тог разлога представници Општине Прокупље,већница за ресор образовања Маја Ранђеловић и начелник за друштвене делатоности Миладин Милосављевић,посетили су Бублицу и обишли школу.

bubl_%208(1) 

-Ово је издвојено одељење Основне школе „Вук Караџић“ у Житном Потоку,а такво једно имамо и у селу Злата. Објекат у коме је школа радила пре деведесетих година све време одржавала је Месна заједница,те је зато било могуће са само 120 хиљада динара опремити је за нови школски почетак. Да није било тако он би пропао. Сада је школа добила санитарни чвор,окречена је и опремљена материјалом који је потребан за несметан рад и учење,рекао је директор Основне школе „Вук Караџић“ Иван Прелић.

Пре него је отворено издвојено одељење основне школе у Бублици,деца су морала да пређу седам километара да дођу до школе и још толико да се врате својим кућама.

-То што неће морати да одводе и доводе децу родитељима ће значити много,јер ће то време искористити да заврше неке друге послове. Следеће године школа добија и осмог ђака и то првака,а локална самоуправа ће се потрудити да и у наредном периоду помаже мештане овог села,истакла је Ранђеловић.

За срећан и успешан почетак ученицима ове школе Општина Прокупље је поклонила по један школски прибор и ранац.

Према речима директора Основне школе „Вук Караџић“у Житном Потоку Ивана Прелића,бубличку школу посетио је и начелник Школске управе у Нишу Драган Гејо и одобрио отварање овог издвојеног одељења,у коме ће учити деца од првог до четвртог разреда.

Основну школу у Житном Потоку похађа око сто ђака из шест околних села овог краја.

 

 

Величина слова: