Завршени радови на филтер станици „Бресница“
20. маја 2015.
Завршен први део Драинчевих сусрета
22. маја 2015.
Прикажи све

У част Драинцу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DR%201 DR%202

У оквиру књижевне манифестације „Драинчеви сусрети песника“ и ове године традиционално у прокупачкој Библиотеци окупили су се топлички песници како би се подсетили топличког барда литературе,песништва и боемије,великог песника Рада Драинца.

Кроз стихове посвећене њему,али и оне који то нису,прокупачки песници Ратко Зечевић,Драган Борисављевић,Дане Стојиљковић,Драган Барјактаревић,Миливоје Крстић,Љубиша Красић,Драган Огњановић,Срђан Живковић и Ивана Лекић,сложили су се са тим да је културна историја Топлице почела са Драинцем. Врло важан и значајан део ове манифестације представља и гостовање писаца за децу.

Ове године Народна библиотека „Раде Драинац“ угостила је песнике Дејана Алексића из Краљева и Власту Ценића из Дољевца који ствара на родном дијалекту. Најлепша и најбоља публика,која је са великим задовољством,пажњом,али и смехом слушала и поздрављала аплаузом казивање стихова ове двојице песника,били су ученици основних школа „Ратко Павловић Ћићко“ и „Никодије Стојановић Татко“. Прилику да уживају у песмама Алексића и Ценића имали су и ученици из куршумлијских и блачких школа.

DR%203 DR%204

Величина слова: