Završeni radovi na filter stanici „Bresnica“
20. maja 2015.
Završen prvi deo Drainčevih susreta
22. maja 2015.
Prikaži sve

U čast Draincu


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

DR%201 DR%202

U okviru književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“ i ove godine tradicionalno u prokupačkoj Biblioteci okupili su se toplički pesnici kako bi se podsetili topličkog barda literature,pesništva i boemije,velikog pesnika Rada Drainca.

Kroz stihove posvećene njemu,ali i one koji to nisu,prokupački pesnici Ratko Zečević,Dragan Borisavljević,Dane Stojiljković,Dragan Barjaktarević,Milivoje Krstić,Ljubiša Krasić,Dragan Ognjanović,Srđan Živković i Ivana Lekić,složili su se sa tim da je kulturna istorija Toplice počela sa Draincem. Vrlo važan i značajan deo ove manifestacije predstavlja i gostovanje pisaca za decu.

Ove godine Narodna biblioteka „Rade Drainac“ ugostila je pesnike Dejana Aleksića iz Kraljeva i Vlastu Cenića iz Doljevca koji stvara na rodnom dijalektu. Najlepša i najbolja publika,koja je sa velikim zadovoljstvom,pažnjom,ali i smehom slušala i pozdravljala aplauzom kazivanje stihova ove dvojice pesnika,bili su učenici osnovnih škola „Ratko Pavlović Ćićko“ i „Nikodije Stojanović Tatko“. Priliku da uživaju u pesmama Aleksića i Cenića imali su i učenici iz kuršumlijskih i blačkih škola.

DR%203 DR%204

Veličina slova: