Novi odbornici i novi direktori
2. juna 2016.
Koncert za uživanje
6. juna 2016.
Prikaži sve

U čast Svetog Vasilija

nagradjeni%20najb_radovi Nagradjeni%20radovi

Udruženje obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga organizovalo je prijem za saradnike,volontere,profesore i učenike prokupačkih osnovnih i srednjih škola,učesnike u manifestaciji Mesec borbe protiv distrofije.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja Miroljub Cvetković zahvalio se svim saradnicima na učešću u ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

– Već 15 godina tokom maja organizuju se mnogobrojne manifestacije posvećene borbi protiv distrofije. Članovi i volonteri pokrenuli su niz aktivnosti u cilju upoznavanja javnosti sa problemima obolelih od ove bolesti,rekao je Cvetković i dodao da je Udruženje tokom maja obeležilo slavu Sveti Vasilije Ostroški.

Cvetković je podsetio da je organizovan i literarni i likovni konkurs pod nazivom Mi radimo zajedno”,na kome su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola. On je istakao da je na ovaj konkurs stiglo 99 radova,od kojih su 44 nagrađena.

– Uvek je bilo i biće ljudi koji su spremni da pomognu i da napune prazne šake i gladna usta,rekao je član Udruženja Sibin Šović.

Sekretar Udruženja Dragoslav Petrović zahvalio se svim učenicima i profesorima koji su učestvovali u literarno-likovnom konkursu. Najbolji radovi nagrađeni su knjigama i zahvalnicama.

Tradicionalno okupljanje povodom manifestacije Mesec borbe protiv distrofije održano je u Narodnom muzeju Toplice.

Veličina slova: