У току радови на трибинама
7. маја 2015.
Каратисти успешни у Лесковцу
11. маја 2015.
Прикажи све

У Гимназији обележен 9. мај Дан победе

rusi rusi2 

Ученици прокупачке Гимназије,којима је други страни језик који уче у школи руски,заједно са својом професорком Зорицом Ковачевић,данас су обележили 9. мај Дан победе над фашизмом.

– Данашњим часом смо послали поруку мира у свет. Ученици првог два,првог три,другог један и четвртог два одељења,певањем љубавно патриотске песме „Каћуша“ изразили су радост због победе над фашизмом и што је још важније,огромну захвалност свим нашим прецима,који су дали животе у борби против фашизма,истакла је професорka руског језика Зорица Ковачевић.

Део данашњег перформанса који се односи на обележавање овог важног датума јесте и пано који се у школи налази на руском зиду.

– Пано су правили чланови секције руског језика и за њих је,што је мени најважније,све то представљало велико задовољство. Тај наш зид са нама живи,јер он прати све актуелне догађаје са различитим темама које су повезане са руским језиком и земљом у којој је он матерњи језик,нагласила је Ковачевић.

На једном делу паноа налазе се аутентичне фотографије којима је изражена радост победе 1945. године,а у другом делу је приказано како се сада у Русији слави Дан победе над фашизмом. Учесници овог перформанса и њихови гости на грудима су носили ленту Светог Георгија,као симбол Дана победе над фашизмом,а добили су их из Руског дома специјално за ову прилику.    

Величина слова: