Одржан хуманитарни концерт
23. децембра 2015.
Одржана Годишња скупштина пчелара
25. децембра 2015.
Прикажи све

У школске објекте уложено 50 милиона динара


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

    cickova11                    tatkova-rekonstrukcija%20krova11

Услови за рад и боравак ученика,професора и наставника ове године знатно су бољи у односу на ранији период. У школској 2015/2016. у осам основних и четири средње школе укупно је уписано 5.911 ученика,од којих 3.672 у основне,2.239 у средње школе. Током ове године у 13 школских објеката,који се налазе на подручју прокупачке општине извршени су радови у вредности од 50 милиона динара.

– За реконструкцију мокрих чворова и тоалета,заменуи канализационе и водоводне мреже у градским и сеоским школама утрошено је 35 милиона динара. На пет школских објеката урађена је громобранска инсталација. За ове послове из буџета је издвојено 1,5 милиона динара,рекла је чланица Општинског већа задужена за просвету Маја Ранђеловић и додала да су у ОШ Ратко Павловић Ћићко урађени најопсежнији радови за које је издвојено око 10 милиона динара.

У ОШ 9. октобар и  Пољопривредној школи Радош Јовановић Сеља и школама "Татко" и "Ћићко" урађени је реконструкција подова зашта је издвојено око 3,5 милиона динара из општинског буџета.

Ранђеловић је навела да је за набавку школског намештаја у средњој пољопривредној и прокупачкој Гимназији,као и у основним школама "9. октобор","Татко" и "Ћићко" потрошено четри милиона динара.

У појединим школским објектима у току су радови на постављању против паник уређаја чија вредност износи 1,5 милиона динара.

У овој акцији обнове школских зграда коју је покренула Општина Прокупље на својој територији,издвојено је и 4,5 милиона динара и за особљавање старе школске зграде школе "Татко",али и за  подизање косог крова над филскуртаром салом,и изградњу топле везе између таолета и главнешколске зграде.

 – Да се на школским објектима годинама није ништа радило је евидентно. Захваљујући члановима Општинског већа и председнику Општине Прокупље Мирољубу Пауновићу прокупачки основци и средњошколци,као и њихови професори и наставници сада имају знатно боље услове за рад и боравак у школама,изјавила је Маја Ранђеловић и нагласила да су у селима Бублица и Товрљане ове године отворене четвороразредне школе које су биле затворене скоро 20 година.

       poljoprivredna11                 bresnicic11

Величина слова: