Veliko interesovanje za predavanje
2. februara 2015.
Krenula registracija poljoprivrednih gazdinstava
4. februara 2015.
Prikaži sve

U susret četvrtom Festivalu kratkog filma


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

zikica%20jovanovic,%20direktor%20festivala

Petogodišnjicu svog uspešnog filmskog stvaralaštva Prokupčanin Žikica Jovanović obeležio je tako što je ljubitelje filma obradovao retrospektivom svojih kratkih filmova u galeriji Fil-art u Prokuplju.

I pored toga što je ove filmove većina publike već imala prilike da vidi i ovoga puta je pokazala veliku zainteresovanost i pažnju.

Ovo je podsećanje na sam početak i moje prve korake u ovoj umetnosti. Prvi film koji sam snimio bio je Nigde nikog i odneo je prvu nagradu Grand prize na Hunsdale film festivalu u Americi,naglasio je Žikica Jovanović,podvukavši da deo uspeha koji njegovi filmovi postižu duguje svom saradniku Vladanu Milutinoviću,koji se brine za produkciju ovih filmova.

Ovaj filmski stvaralac s ponosom ističe da ne postoji kontinent gde se nije pojavio neki od njegovih filmova,što znači da se svuda gde je Jovanović gostovao čulo za Prokuplje. Sa nekim od svojih filmova ovaj zapaženi filmadžija osvojio je 18 nagrada na međunarodnim festivalima.

 

Jovanović je za april mesec ove godine najavio četvrti Prokupački festival kratkog filma koji ima međunarodni karakter,ističući da će se potruditi da prokupačka publika u svom gradu uživa u ostvarenjima i sa drugih međunarodnih festivala.

 

Veličina slova: