Активности Канцеларије за ромска питања
7. новембра 2016.
Будно прате ниво реке
9. новембра 2016.
Прикажи све

У току велика акција одбране од поплава


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

odbrana%20od%20poplava1

 Након проглашења ванредне ситуације у општини Прокупље,предузете су све потребне мере за заштиту становништва и материјалне имовине. Ангажовани су сви људски и материјални ресурси  јавних предузећа и установа чији је оснивач Општина Прокупље,  као и запослени у Општинској управи  Општине Прокупље.

odbrana%20od%20poplava3 odbrana%20od%20polava2

 У великој акцији одбране од евентуалних поплава,која је почела одмах након проглашења ванредне ситуације,учествовало је око 200 људи. На критичним местима као што су  градско гробље,насеље Гарић према Липарској улици и у насељу Мала Губа  постављени су џакови са песком. Обезбеђене су довољне количине ризле и џакова и ангажована је сва расположива механизација ЈКП „Хаммеум“и  правних лица оспособљених за поступање у ванредним ситуацијама.

odbrana%20od%20poplava%204 

-Све активности спроводимо у сталној координацији са Окружним штабом за ванредне ситуације и Одељењем за ванредне ситуације МУП-а Прокупље. До овог момента  евакуисано је двоје људи из породичних кућа и смештено у условном објекту у граду,под сталним надзором стручних лица из Црвеног Крста.Општински штаб за ванредне ситуације заседа  на свака два сата,прати ситуацију на терену и поступа   у зависности од тренутног стања,саопштио је заменик команданта Штаба за ванредне ситуације Општине Прокупље,Мирољуб Пауновић.

Појачано дежурство и приправност за случај потребе ангажовања здравствених екипа,уведено је и у свим здравственим установама у Прокупљу

Величина слова: