Реконструкција крова и сале Пољопривредне школе
20. јануара 2017.
Продужен рок за легализацију објеката
24. јануара 2017.
Прикажи све

Убрзано са речи на дела


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Руководство Општине Прокупље уз свесрдну помоћ и подршку народног посланика др Дарка Лакетића интензивно ради на реализацији активности договорених са председником и министрима Владе Републике Србије приликом њихове недавне посете овој топличкој општини.

 Sa%20reci%20na%20dela%201 Sa%20reci%20na%20dela%202

На састанку са премијером Александром Вучићем у згради Владе,народни посланик Дарко Лакетић и председник Општине Прокупље Александар Симоновић прецизирали су све неопходне кораке да Општина што пре и званично постане власник земљишта за нову индустријску зону на локацији код фабрике Hissar. Знатно већи и за привредну зону погоднији део парцеле,од укупно 22 хектара колико тренутно користи Управа за заводске санкције,убрзо ће бити на располагању Општини,тим пре јер тих 16 хектара земљишта није оптерећено захтевима за реституцију. Представници Министарства правде из Управе за заводске санкције већ су на терену обишли земљиште на локацији које им је Општина понудила у замену,тако да за сада све иде у добром смеру. Локално руководство,од посете премијера,није губило време и  у том смислу отишло корак напред обезбеђујући и идејно решење и пројекат привредне зоне,властитим кадровима и средствима. Овакав капитални и за Прокупчане најзначајнији инфраструктурни пројекат као што је савремена,потпуно опремљена индустријска зона,по оцени премијерових стручних сарадника коштаће између 250 и 300 милиона динара,речено је на састанку. Председник Владе Александар Вучић још једном је потврдио да ће Република издвојити средства за ову намену,јер један од приоритета мора да буде развој општина на југу Србије,у првом реду оних чија се руководства истичу изузетно активним и одговорним односом према својим грађанима.  

Овом приликом разговарало се и о успешном завршетку преговора са инвеститором који би у Прокупљу,ускоро по потписивању уговора,ове године запослио 250, а наредне три укупно 1.000 радника. Између осталог,Влада Републике Србије је за добар почетак ове календарске године Општини Прокупље пребацила 30 милиона динара из буџетске резерве, а прокупачко руководство је ова средства определило за инфраструктурне радове који ће отпочети чим то дозволе временске прилике.

Величина слова: